Nova pobjeda Gruda, Krivaja nadigrala Izviđač

Premijer liga za rukometašice

Nova pobjeda Gruda, Krivaja nadigrala Izviđač

A. Beganović

Aktuelne prvakinje naše zemlje, rukometašice Gruda stigle su do devete pobjede u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izabranice Zlate Zubac juče su u Grudama nadigrale Miru iz Prijedora. Nakon prvih 340 minuta Gruđanke su imale prednost od šest golova (16:10) da bi na kraju slavile rezultatom 33:26.

Amanda Marić, Nikolina Čutura, te Josipa Bračić sa po sedam postignutih golova bile su najefikasnije kod Gruda, dok su Nevena Lukač sa osam, te Adrijana Damjanović sa šest golova bile najučinkovitije kod gošći iz Prijedora.

Do pete pobjede u sezoni stigle su rukometašice Jedinstva koje su u Rogatici nadigrale domaću ekipu (28:22). Sokolović sa 9, te Rakić i Delić sa po pet golova su bile najefikasnije kod Rogatice, dok su Zvekić sa sedam, te Sorak sa šest pogodaka bile najučinkovitije kod ekipe iz Tuzle.

Rukometašice Krivaje su u Zavidovićima savladale Izviđač (35:27), te su tako stigle do sedme pobjede u sezoni. Meradnović, J. Saletović, D. Saletović i Radmanović sa po pet golova su bile najefikasnije kod Krivaje, dok su Boras sa sedam, te Vuković sa četiri gola bile najefikasnije kod Izviđača.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Bihać je pred svojim navijačima savladao Katarinu (34:23), dok se danas sastaju Zrinjski i Ilidža, te Goražde i Lokomotiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.