Nova pobjeda Izviđača, visočka Bosna poražena u Goraždu

Premijer liga BiH, 6. kolo

Nova pobjeda Izviđača, visočka Bosna poražena u Goraždu

Rukometaši Izviđača su stigli do gostujuće pobjede nad Derventom u 6. kolu Premijer lige BiH rezultatom 16:24. 

Donekle neizvjestan susret se gledao samo u prvom poluvremenu koje su gosti riješili u svoju korist rezultatom 9:10. U nastavku ipak Izviđač "dodaje gas", slama svaki otpor domaćih i dolazi do uvjerljive pobjede.

Izviđač je tako i u ovom kolu nastavio sjajan niz i ostao neporažen u novoj sezoni Premijer lige BiH.

Ekipa Maglaja je na svom terenu slavila ubjedljivu pobjedu nad Slavijom rezultatom 36:28. Maglajlije su od samog starta igrale sjajno, pa su već na poluvremenu domaći imali plus devet. U drugom dijelu je ekipi Maglaja preostalo da lagano privede susret kraju, što se i desilo.

Goražde je ugostilo visočku Bosnu, a domaći su, u izuzetno neizvjesnom meču, na kraju bili bolji i slavili pobjedu rezultatom 26:25.

Tokom čitavog meča se igralo gol za gol, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 12:12, a gledala se i dramatična završnica u kojoj su, ipak, bili bolji rukometaši domaće ekipe.

U susretu kojim je otvoreno 6. kolo Borac je savladao ekipu Kaknja sa ubjedljivih 42:28, dok je Konjuh danas slavio pobjedu nad sarajevskom Bosnom rezultatom 27:25.

Sutra je na rasporedu susret u Mostaru između Zrinjskog i Vogošće.

Premijer liga BiH, 6. kolo

Borac - Kakanj 42:28

Bosna - Konjuh 25:27

Derventa - Izviđač 16:24

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj - Slavija 36:28

Goražde - Bosna Visoko 26:25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi