Novi poraz BiH: Neslavan kraj kvalifikacija za EP

Mladi rukometaši bez boda u kvalifikacijama

Novi poraz BiH: Neslavan kraj kvalifikacija za EP

A. Beganović

Juniorska rukometna reprezentacija (U20) Bosne i Hercegovine nije se proslavila na turniru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Jasmina Mrkonje kvalifikacije su okončali bez osvojenog boda, odnosno u sva tri susreta su pretrpjeli poraze što je u krajnjem slučaju bilo i za očekivati s obzirom na to kako su se naši mladi rukometaši pripremali za ovo takmičenje.

Nakon poraza od Norveške i Švedske naši mladi rukometaši oružje su položili i u duelu sa Bjelorusijom (27:26).

Bjelorusi su mnogo bolje otvorili susret i nakon prvih 30 minuta imali su prednost od sedam golova (16:9). No, u drugom dijelu se bude izabranici Jasmina Mrkonje, no ipak nisu uspjeli doći barem do boda.

Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Pavlak sa 10, te Lončar sa pet pogodaka, dok su Karvatski i Padshyvalau sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Bjelorusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi