Novi poraz Eisenacha, Vražalić ponovo dobar

Novi poraz Eisenacha, Vražalić ponovo dobar

A. Beganović

U okviru 18. kola rukometne Bundeslige odigrana su četiri susreta, a Eisenach našeg Faruka Vražalića poražen je na gostovanju kod Hannovera (33:24).

Momčad Eisenacha, koja će se do kraja grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih, nije pružila ozbiljniji otpor Hannoveru, no pred kvalifikacijske susrete raduje dobra igra Faruka Vražalića.

Naime, sa šest pogodaka Vražalić je bio najučinkovitiji igrač Eisenacha, dok je kod Hannovera a sedam pogodaka najefikasniji bio Joakim Andreu Candau.

Poraz je pretrpio i Wetzlar, čije boje brani Adnan Harmandić. Bolji od Wetzlara bio je Lemgo (27:24), a nekadašnji bh. reprezentativac nije se upisao u listu strijelaca.

Kiel je očekivano slavio na gostovanju kod Bergischera (31:25), dok je Flensburg bio bolji od Mindena (35:28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.