Novi porazi bh. predstavnika

Sloga, Izviđač i Borac pretprjeli poraze

Novi porazi bh. predstavnika

A. Beganović

U okviru 10. kola Regionalne rukometne lige odigrana su četiri susreta, a sva tri bosanskohercegovačka predstavnika, Izviđač, Sloga i Borac, pretrpjela su poraze.

Izviđač iz Ljubučkog gostova je na Cetinju gdje je domaći Lovćen u dosta dobroj i neizvjesnoj utakmici slavio rezultatom 24:22.

Od dobojske Sloge, inače jedine momčadi bez boda, bolji su bili rukometaši Zagreba. Slavio je Zagreb rezultatom 27:21, a do trijumfa su ga vodili Mandalić sa devet, te Lovro Šprem i Stepančić sa po četiri gola. Kod Sloge su najefikasniji bili Vukičević sa pet, te Manjić i Biljaka sa po četiri gola.

Borac iz Banja Luke gostovao je u Našicama, a domaće NEXE slavilo je sa 33:25. Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Ivić i Vujić sa po pet golova, dok su Trivundža sa šest, te Mandić i Mikić sa po pet golova bili najefikasniji kod Borca.

U posljednjem današnjem susretu Metalurg je bio ubjedljiv protiv Tatran Prešova (30:19).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.