Oba polufinalna meča njemačkog Kupa odlučena u produžetku

Magdeburg i Flensburg u finalu

Oba polufinalna meča njemačkog Kupa odlučena u produžetku

A. Beganović

U finalu njemačkog rukometnog Kupa igrat će Flensburg i Magdeburg.

Danas su odigrani polufinalni susreti njemačkog rukometnog Kupa, a oba su odlučena nakon produžetka. Flensburg je bio bolji od Loewena (31:30), dok je Magdeburg savladao Bergischer (36:30).

U finalu prije finala rukometaši Felnsburga su u neizvjesnoj završnici savladali Loewen. Holger Glandorf, Rasmus Lauge Schmidt, te Thomas Mogensen sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Flensburga, dok su Uwe Gensheimer sa 11, te Kim Ekdal du Rietz i Alexander Petersson sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Loewena.

I drugi polufinalni susret odlučen je tek u produžetku, a Magdeburg je rezultatom 36:33 savladao Bergischer. Robert Weber sa 12, te Yves Grafhorst sa šest pogodaka bili su najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok su Michael Damgaard sa osam, te Kristian Nippes sa sedam pogodaka bili najučinkovitiji kod poraženih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi