Očajno prvo poluvrijeme za ubjedljiv poraz

Njemačka slavila sa 36:24

Očajno prvo poluvrijeme za ubjedljiv poraz

A. Beganović

U prvom susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo rukometna reprezentacija Njemačke u Stuttgartu je sa ubjedljivih 36:24 savladala naš nacionalni tim, te se tako gotovo plasirala na smotru najboljih svjetskih selekcija.

U današnjem susretu vidjeli smo dva lica naše reprezentacije, jedno očajno, sramotno, katastrofalno iz prvog poluvremena i drugo dosta dobro, za pohvaliti, iz drugog poluvremena.

Susret i nismo toliko loše otvorili, istina u napadu smo djelovali bezidejno, nismo imali odgovor na snažnu njemačku odbranu, ali ni Nijemci nisu bili nešto raspoloženi, pa je u 10. minuti na semaforu stajalo 4:2 za domaće.

Dva minuta kasnije Nijemci su vodili sa 5:3, a onda domaći prave furioznu seriju od 8:0, kojom su ustvari i prelomili današnji susret. U tim momentima rukometni Zmajevi djelovali su izgubljeno, kao da nikada zajedno nisu igrali, a domaći su takvu našu katastrofalnu igru znali kazniti.

Na odmor su njemački reprezentativci otišli sa plus 11 (18:7), no onda su Zmajevi u drugom poluvremenu pokazali da mogu parirati favoriziranim domaćinima.

U 43. minuti smanjili smo prednost na podnošljivih 24:16 i imali smo napada za minus sedam, ali Panić ne koristi zicer, a malo zatim Nijemci ponovo dolaze na plus deset, da bi konačan rezultat glasio 36:24 za domaće.

Kod Bosne i Hercegovine najefikasniji su bili Vražalić sa 7, te Doborac sa 4 gola, a treba istaći da je Terzić igru napustio u 29. minuti zbog tri isključenja.

Njemačka je ovom ubjedljivom pobjedom došla na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo. Revanš susret u Zetri će po svemu sudeći biti samo formalnost, ali i pored toga bilo bi lijepo da Zmajevima pružimo podršku, uz koju će možda i ostvariti bilo kakvu pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.