Od sezone 2018/2019. deset klubova u rukometnoj PL

Dobar potez, proces dugotrajan

Od sezone 2018/2019. deset klubova u rukometnoj PL

A. Beganović

Sjednica Izvršnog odbora rukometnog Saveza održana je jučer u Sarajevu na kojoj se između ostalog raspravljalo o sistemu takmičenja u Premijer ligi. 

Tako je između ostalog donesena odluka koja može obradovati sve iskrene ljubitelje rukometa u našoj zemlji i nadamo se da će i drugi savezi krenuti istim putem, ali treba napomenuti da će proces skraćenja lige biće dugotrajan. 

IO RS BiH je odlučio da se u ovoj sezoni u Premijer ligi takmiči 14 klubova, te da pobjednik igra finale prvenstva BiH protiv Borca, koji učestvuje u SEHA ligi. Pobjednik će biti ekipa koja ostvari tri pobjede i ova odluka je mogla biti drugačija i o istoj se može diskutovati, no ako se moralo ući u kompromis radi skraćivanja lige, onda je opravdana. Na kraju sezone ulazak u Premijer ligu izborit će dva kluba. 

No, ono što raduje je činjenica da će od naredne sezone i ekipa koja bude učesnik SEHA lige igrati Premijer ligu. U Premijer ligu će se vratiti Sloga i Maglaj koji imaju zamrznut status, a u sezoni 2015/2016., kao i u naredne dvije iz lige će ispasti po pet klubova, dok će po tri ulaziti, pa će se od sezone 2018/2019. u Premijer ligi takmičiti deset klubova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.