Selektor Marković nakon pobjede nad Litvanijom

“Odigrali smo jako lošu utakmicu, kako u odbrani tako i u napadu”

Rukometna reprezentacije BiH savladala je goste iz Litvanije, ali naš selektor nije bio zadovoljan onim što je ekipa pokazala na terenu.

“Sretan sam da smo pobijedili, to je ono glavno. Odigrali smo jako lošu utakmicu, kako u odbrani tako i u napadu. U napadu smo fulali stopostotne šanse, u odbrani nismo zatvrali jer nismo pomagali jedni drugima što je netipično za nas.”, kazao je Marković na press konferenciji nakon susreta.

“Protivnik je bio izuzetno nezgodan, nisu se predavali do zadnje sekunde. Mi smo odigrali jedan jako loš susret, ali dobro je da nam se ovo desilo na vrijeme. To je jedan žuti karton prije meč lopte sa Bjelorusijom. Ali dobro, ima ovakvih utakmica. Ne mogu biti zadovoljan, osim sa pobjedom i hvala ovoj divnoj publici koja nam nije okrenula leđa.”, hvalio je i selektor publiku, ali imao i riječi hvale za golmana Burića:

“Mislim da je ključni čovjek bio naš golman koji je poslje jedne pedagoške kritike bio još bolji kada je ušao s klupe. Mislim da je to bilo ono što je presudilo utakmicu.”

Marković je uvjeren da će u uzvratnom susretu naš tim ponovo slaviti.

“U revanšu ne vjerujem da mi možemo ovako loše odigrati, a da oni mogu ovako briljantno. Danas smo imali sreću da nije igrao jedan od njihovih najbojih igrača, ali možda je upravo to i inspirisalo ostatak ekipe.”, rekao je on i dodao:

“Ipak ja sam ponosan, bez obzira na sve. Mi i dalje živimo na krilima onog velikog boda iz Bjelorusije i čekamo da se plasiramo na jedno veliko takmičenje.”

U drugom dijelu službenog obraćanja, selektor je analizirao igru i ukazao na najveće probleme koji su naš tim spriječili da se do kraja razigra:

“Bila je jako loša organizacija oba srednja beka. Vidi se da Karačiću još nedostaje ta minutaža koju je imao. Ja ga forsiram maksimalno i hoću da to izguram do kraja da se vrati tamo gdje je bio. Oni su nam odlično zatvorili pivot, prvenstveno Toromanovića. Igrali su flaster na njemu, a naši bekovi najbolje igraju upravo preko Toromanovića. To je bilo taktički mudro. Mi smo imali odličnu realizaciju sedmeraca, Prce je pogotovo bio odličan kada se lomila utakmica.”

Za kraj, selektor je dao i dozu realnosti kakvu bismo vrlo često sami sebi trebali ponavljati:

“Moramo znati da mi nismo toliko dobra ekipa da smijemo bilo koga podcjeniti, pa ni jednu litvaniju koja dođe bez najboljeg igrača. Ovo je ekipa koju niko nije nadigrao, ni Danci, ni Bjelorusi, a ni mi. Ipak, zasluženo smo pobijedili.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti