"Odlazim nakon što BiH odvedem na Svjetsko prvenstvo"
FOTO: EPA

Dragan Marković za SportSport.ba

"Odlazim nakon što BiH odvedem na Svjetsko prvenstvo"

Utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj bit će ujedno i posljednje za Dragana Markovića na funkciji selektora reprezentacije BiH. 

Rukometna reprezentacija BiH za predstojeće utakmice baraža se priprema u Mostaru. Najavljena je žestoka borba u duelima sa Švedskom kako bi se ostvario zacrtani cilj, ali i iznenađujuća odluka selektora Dragana Markovića o skorom povlačenju. 

"Već sam ranije donio odluku. Želim reprezentaciju BiH odvesti na Svjetsko prvenstvo i potom sa klupe otići kao gospodin. Neće biti nimalo jednostavno. Šveđani slove za jednu od najboljih reprezentacija na svijetu, ali nisu ni moji momci levati", kazao je Dragan Marković u izjavi za SportSport.ba. 

Naši najbolji rukometaši se nalaze u Mostaru već dva dana, a Marković ističe da je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema. 

"Radimo dosta dobro na ovim pripremama, svi profesionalno izvršavamo svoje obaveze. Spremamo se i s velikim nestrpljenjem dočekujemo utakmicu i vjerujem da ćemo iznenaditi Šveđane. Samo je bitno da svi zdravi dočekamo ovaj dvomeč. Momci su kao i uvijek profesionalni i stvarno sam iznenađen s kojom energijom dolaze na okupljanje, pogotovo nakon naporne sezone", dodao je selektor rukometne reprezentacije BiH. 

Prva utakmica dodatnih kvalifikacija igra se 12. juna u Vaxjou, a uzvrat je tri dana kasnije u Sarajevu. Prije odlaska u Švedsku bh. rukometaši će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore. 

Dodajmo i to da je Marković prije priprema u Mostaru boravio u Sarajevu i zajedno sa sekretarom Rukometnog saveza BiH Smajom Karačićem je podržao projekat evropske Grbavice.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi