Odlična partija Grahovca nedovoljna za pariranje PSG-u

Četvrtfinale kupa

Odlična partija Grahovca nedovoljna za pariranje PSG-u

Dž. Mrakić

Utakmicom između Chartresa i PSG-a završena je bajka posljednjeplasiranog tima D1 lige u nacionalnom kupu Francuske.

Nakon što je iznenađujuće došao među najboljih osam ekipa Francuske, Chartres ipak nije mogao mnogo napraviti protiv francuskog velikana i jedne od najjačih ekipa u Evropi.

Rezultat je na kraju glasio 35:24 u korist Omeyera, Hansena i društva, a najraspoloženiji u redovima pobjedničke ekipe bili su Vori i Honrubia sa po šest golova.

Unatoč porazu, reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Nebojša Grahovac pružio je odličnu partiju sakupivši 14 odbrana, dok je s druge strane možda i najboljih rukometni golman svih vremena Thierry Omeyer 16 puta uspješno intervenisao na udarce igrača Chartresa.

Pored PSG-a, plasman u polufinale nacionalnog kupa ostvarili su još Cesson, Dunkerque i Montpellier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi