Odlični Bašić za prvu pobjedu Chamberyja

Dva gola Panića

Odlični Bašić za prvu pobjedu Chamberyja

Dž. Mrakić

Večerašnjim susretom između Chamberyja i Nantesa kompletirano je 3. kolo francuske rukometne lige.

Nakon remija u 1. kolu protiv Toromanićevog i Malinovićevog Creteila, a zatim poraza u narednom susretu protv Nimesa, rukometaši Chamberyja napokon su slavili prvu pobjedu u okviru nove sezone francuske lige (34:29).

Jedan od najzaslužnijih za prvi poraz Nantesa ove sezone bio je bosanskohercegovački internacionalac i nekadašnji srednji bek naše reprezentacije Edin Bašić, koji je večeras pružio odličnu partiju i postigao sedam golova iz osam pokušaja.

Zapaženu rolu u redovima pobjednika odigrali su još N'Guessan (8/11) i Matulić (7/7), a vrijedi istaći da je dva gola postigao i rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Panić.

Najraspoloženiji kod Nantesa bio je Rivera sa sedam golova.

LNH liga, 3. kolo:
Chambery 34:29 Nantes (17:12, 17:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.