Odlični Toromanović i Grahovac nedovoljni svojim ekipama

Tri gola Malinovića

Odlični Toromanović i Grahovac nedovoljni svojim ekipama

Dž. Mrakić

Francuski prvak PSG u okviru 11. kola LNH lige slavio je i u petom susretu na domaćem terenu ove sezone.

Omeyer, Hansen, Karabatić i ekipa ovaj put su slavili protiv Creteila, a rezultat je na kraju susreta glasio 34:27 u korist domaćina.

Jedni od najzaslužnijih za pobjedu PSG-a bili su Mikkel Hansen sa sedam golova i Thierry Omeyer sa čak 16 odbrana, dok su se s druge strane istakli Nedim Remili sa sedam, odnosno Muhamed Toromanović sa šest golova.

Pored Toromanovića, u dresu Creteila nastupili su još Dejan Malinović, koji je postigao tri gola i udijelio dvije asistencije, i Dragan Počuča (41), bivši golman bh. reprezentacije koji se prije dva kola nakon godinu i po vratio iz rukometne penzije.

Tako je Počuča povećao broj bh. golmana u LNH ligi i pridružio se Nebojši Grahovci, reprezentativnom golmanu koji je opet imao svoju noć, međutim njegov Chartres nije mogao izbjeći poraz. Grahovac i ekipa poraženi su na domaćem terenu od Tremblaya rezultatom 25:31, a drugi čuvar mreže naše reprezentacije skupio je 14 odbrana na ovom susretu

Creteil se nakon 11. kola nalazi na osmom mjestu sa 12 bodova na svom kontu, dok je s druge strane Chartres prikovan za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti