Održana izvještajna Skupština Udruženja RK Bosna

Kenan Magoda se povukao sa mjesta direktora

Održana izvještajna Skupština Udruženja RK Bosna

Danas je na adresu našeg portala stiglo zvanično saopštenje za javnost sa izvještajne skupštine Udruženja RK Bosna kog vam u cjelosti prenosimo

"Dana 03.07.2012.god. u prostorijama Gradskog Vijeća Grada Sarajeva, održana je izvještajna Skupština Udruženja Rukometni Klub Bosna.

 

Obzirom da su svi članovi Predsjedništva Skupštine, te Predsjedništvo i članovi Upravnog Odbora podnijeli ostavke na svoje članstvo u bilo kojem rukovodećem dijelu Kluba, Skupštinu su vodili direktor Kluba Kenan Magoda, te sekretar Kluba Tarik Smajović.

 

Finansijski izvještaj za period 01.01. – 31.12.2011.god. je prije svega imao za cilj da se, osim prihoda i rashoda, prezentuje i deficit u kome se Klub našao u odnosu na Skupštinu RK Bosna, koja je održana 27.12.2010.god., a na kojoj je usvojen budžet od 2.200.000,oo KM, odnosno da u odnosu na prihode u navedenoj godini 1.341.270,oo KM, najveći razlog dugovanja leži u činjenici da nije ostvaren veći dio usvojenog budžeta u iznosu od cca 850.000,oo KM. Najveće dugovanje Kluba se odnosi na KSC Skenderija, dug koji nikada nije zvanično ustavovljen niti definisan a najmanje ustavovljen preko izdatih faktura za izvršene usluge.

 

U izvještaju od 01.01. – 01.07.2012.god. najveći akcenat je dat na Ugovor o generalnom sponzorstvu između RK Bosna i Kompanije BH Telecom, koji je riješio veliki dio duga RK Bosna, što je ocjenjeno kao izuzetno uspješan projekat Kancelarije Kluba i u pojedinačnim izlaganjima delegata Skupštine podržano kao velika i pozitivna prekretnica u daljem razvoju RK Bosna.

 

Izvještaj o sportskim rezultataima je pokazao kako se za kratak vremenski period (kalendarska godina) desila najbolja i najgora stvar u historiji RK Bosna. U sezoni 2010/2011 Klub je ostvario najveći uspjeh u historiji BH Klupskog sporta, plasmanom u 1/8 Finala Lige Šampiona, dok je u narednoj sezoni 2011/2012, RK Bosna bio pred gašenjem, ali je zahvaljujući prije svega nekolicini entuzijasta i provjerenih prijatelja RK Bosna zajedno sa Kancelarijom Kluba, RK Bosna priveo kraju takmičenje na 4 fronta (Liga Šampiona, SEHA Liga, Premijer Liga BiH i KUP BiH).

 

Prezentovan je i Plan RK Bosna za 3 takmičarske sezone odnosno za period 2012/2015 koji je bio podijeljen u 2 segmenta:

 

-RK Bosna – stabilan učesnik Premijer Lige BiH

-RK Bosna – Prvak BiH i Osvajač KUP-a

 

Za svaku od gore navedenih stavki formiran je i prijedlog. Obzirom da na ovoj Skupštini nije bilo prijedloga za izbor novih članova rukovodećih tijela Kluba, formirana je Radna Grupa koju čine nekadašnji članovi UO Kluba koji će u narednih 30 dana obaviti razgovore sa potencijalnim

članovima Skupštine i UO.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

Na kraju izalaganja, direktor Kluba Kenan Magoda je prisutnima prezentirao da od 03.07.2012.god. prelazi sa funkcije direktora RK Bosna na drugo radno mjesto, ali da ostaje na raspolaganju Klubu za sve druge aktivnosti za koje RK Bosna bude smatrala da je potreban, te se zahvalio svim prisutnima ali i onima koji nisu bili na Skupštini a bili su dio uspjeha RK Bosna, na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj saradnji", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.