Okupile se U-16, U-18 i selekcija lige BiH

Na Ilidži

Okupile se U-16, U-18 i selekcija lige BiH

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman sa saradnicima okupio je u petak tri selekcije na Ilidži u hotelu „Hollywood“. Igrači koji čine selekciju lige BiH, zatim U-18 i U-16 na Ilidži borave petak, subotu i nedjelju.

Ekspedicija broji 81 člana, koji vrijedno rade u zaista odličnim uslovima. Osim kvalitetnih treninga ekipa, koji se obavljaju u KSC „Ilidža“, zatim dvoranama Pete i Gimnazije Dobrinja, ekipa stručnjaka sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli obavila je testiranja igrača koji čine selekciju lige.

Također, testirano je nekoliko igrača iz U-18 koji nisu bili na prvom okupljanju u oktobru. Svaki igrač sada ima svoj karton, evidentiran i njihov razvoj će ubuduće biti redovno praćen.

Ovo je već drugo okupljanje selekcija U-18 i U-16 čime je nastavljen trend kojeg je uveo selektor Šuman nakon imenovanja, a koji do sada nije bio prisutan u našem rukometu. Time se pravi baza igrača, koji će nositi naš reprezentativni rukomet u budućnosti.

Igrači će na okupu biti do nedjelje, kada će se nakon ručka vratiti kući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi