Okuplja se ženska juniorska rukometna reprezentacija

Okuplja se ženska juniorska rukometna reprezentacija

O. Lekić

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U20) od 11. do 13. marta učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije se igraju u Vrnjačkoj Banji, a pored domaće reprezentacije i našeg nacionalnog tima u grupi će igrati još Holandija i Portugal.

Naše mlade rukometašice prvi dio priprema za kvalifikacije obavit će u Hadžićima od 25. do 30. januara, a selektor Nermin Djana na okupljanje je poszvao 21 igračicu.

Na Djaninom spisku se nalaze: 

Golmani - Selimović Anisa (ŽRK Goražde), Petrović Ivana (HŽRK Zrinjski), Bajrić Amina (ŽRK Krivaja)

Krila - Dojčinović Dragana (ŽRK Mira)Došen Milica (ŽRK Mira), Kostić Ena (ŽRK Goražde), Čahtarević Sara (ŽRK Krivaja), Kulić Dejana (ŽRK Radnički Kragujevac), Osmanović Elma (OŽRK Jedinstvo Tuzla)

Pivoti - Alikadić Ajla (ŽRK Goražde), Halebić Adna (ŽRK Lokomotiva Mostar)

Drežnjak Ivana (HŽRK Zrinjski)

Bekovi - Krešić Ivana (ŽRK Lokomotiva Zagreb), Boro Dragana (ŽRK Leotar), Bašić Sara (ŽRK Krivaja), Demić Edina (ŽRK Lokomotiva Mostar), Sikimić Ivana (ŽRK Topličanin Prokuplje), Janković Divna (ŽRK Rogatica), Sokolović Jovana (ŽRK Rogatica), Zeljko Vana (ŽRK Vitez), Imširević Almedina (ŽRK Ilidža)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi