Okuplja se ženska kadetska rukometna reprezentacija BiH

Na prvo okupljanje pozvano 37 igračica

Okuplja se ženska kadetska rukometna reprezentacija BiH

O. Lekić

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) u martu naredne godine učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Voljom žrijeba odlučeno je da naše mlade rukometašice snage odmjere sa Norveškom, Slovačkom i Grčkom, a domaćin kvalifikacionpog turnira s kojeg će dvije najbolje reprezentacije izboriti nastup na Evropskom prvenstvu biće Slovačka.

Uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naše mlade kadetkinje okupit će se na Ilidži, gdje će trenirati u četvrtak i petak, a na prvo okupljanje pozvano je 37 mladih rukometašica. Na spisku se nalaze igračice iz cijele Bosne i Hercegovine, a za naš portal nekadašnja reprezentativka naše zemlje i trener kadetske selekcije, Mersiha Sarajlić, je istakla.

"U martu nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U Slovačku idemo bez ikakvog imperativa i u ovom trenutku je najbitnije to da se polako počinje raditi s mladim rukometašicama. Na prvo okupljanje pozvano je 37 igračica, a nakon toga ćemo skratiti spisak. Prilikom pravljenja spiska kontaktirala sam gotovo sve trenere naših klubova, koji su preporučili igračice za prvo testiranje."

"Već u januaru ćemo imati naredno okupljanje na kojem će biti manji broj igračica, no svakako ćemo do tada vidjeti ima li u našim klubovima još igračica za reprezentaciju. Raduje me to što sam naišla na korektan odnos trenera iz gotovo svih klubova jer njihova pomoć mi je svakao potrebna. Svi imamo isti cilj i samo zajedničkim snagama možemo ženski rukomet pokrenuti s mrtve tačke. Dugo godina sam nosila reprezentativni dres, kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskoj i znam šta djevojčicama predstavljaju pozivi za reprezentaciju. Ovo će im sigurno biti dodatni motiv za rad. Do odlaska u Slovačku planirano je da imamo još tri okupljanja, koja će nam biti od ogrome važnosti. Ponavljam, rezultatskog imperativa nema i od velike je važnosti to što se polako počinje raditi s mladim rukometašicama", zaključila je Mersiha Sarajlić.

Spisak igračica: Marta Gudelj, Marija Vučić, Dea Vuković, Marija Gudelj, Nikolina Čutura, Anita Azinović (sve Kosača), Martina Sumelj, Matea Sumelj, Matea Nosić, Jelena Boto (sve Ljubuški), Ajla Alikadić, Ema Radmilović, Amina Oputa (sve Goražde), Elma Osmanović, Dženita Bašić, Andrea Lučić (Jedinstvo Tuzla), Edina Demić, Hena Serdarević (obje Lokomotiva Mostar), Almedina Imširević (Ilidža), Amina Obradović (Iskra Stolac), Jasmina Kavazović, Adna Halebić (obje Turbina), Merima Karišić, Amina Pašović (obje Hrasnica), Semira Bukvić, Melina Muzaferija (obje Bosna Visoko), Munevera Maslić (Živinice), Ivana Krešić (Katarina), Ljubica Gurović, Sara Jegdić, Ivana Sikimić, Dragana Boro (Leotar), Dragana Đurić (Borac), Sumeja Mujkić (Krivaja), Mira Jošanović, Silvana Međed (Knežopoljka), Josipa Bračić (Grude).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.