Omeyer i Joli za prvo mjesto Francuske, Danci dobili Poljsku

Izbjegli Hrvatsku u četvrtfinalu

Omeyer i Joli za prvo mjesto Francuske, Danci dobili Poljsku

U velikom derbiju prvenstva i grupe C, Francuska je pobjedila Švedsku 27:25. Na taj način je osigurala prvo mjesto u grupi C i po svemu sudeći izbjegla Hrvatsku kao protivnika u četvrtfinalu. Šveđani su dobro izgledali na početku turnira, međutim, u posljednjim utakmicama protiv Egipta i Francuske nisu briljirali.

Za prvo mjesto u grupi Šveđanima je bio dovoljan i bod, ali ga nisu osvojili. A krenuli su odlično.
Francuzi nisu mogli ništa napraviti u napadu, Švedska je na otvaranju krenula sa 4:0. Međutim, Francuzu su preiskusni da bi olako položili oružje.

Uzvratili su serijom 4:0, ali onda opet Švedska do 18 .minute bježi na +4. Do odlaska na odmor Sorhaindo i Joli su dali po dva gola, Guigou i Porte jedan, za dohvatljivih -1. U posljednjih deset minuta na scenu stupa Omeyer, Joli je uvezao dva gola, Barachet jedan i Francuska u 54. minuti napokon vodi. Omeyer je u tom periodu odbranio sedmerac, skinuio i jednu kontru, Francuska je bila sa čovjekom manje, predhodno je Luka Karabatić dobio crveni.

U posljednjih pet minuta Švedska je uspjela postići dva gola, Francuzi četiri i sa 27:25, idu na prvo mjesto. Joli je bio bez promašaja 9/9, Mahe 5/6, Omeyer 13 odbrana. Kod Švedske, Kallman osam golova, Olsson tek dva, baš kao i Ekberg, Mattias Anderssson na golu 11 odbrana.

U istoj grupi Česi su razbili Alžir 36:20, ali neće u osminu finala. Jicha je bio prema očekivanju najbolji sa sedam golova, Limhart pet, Stochl odličan sa 23 odbrane. Završio je iznad 50 posto.

I Danska je na kraju druga u grupi D. U posljednjem susretu, Danci su nadigrali Poljsku 31:27, rekli bi smo na kontre.
Presudnu prednost su ostvarili u deset minuta prvog dijela. U 20.minuti je bilo 10:10, na kraju poluvremena 16:12. Kada je na tu ostvarenu prednost došla serija sa početka drugog dijela 4:0, sve je bilo jasno, Poljaci se do kraja utakmice nisu uspjeli približiti. Iz kontri su Danci postigli devet golova,

Lindberg je predvodio svoju reprezentaciju sa šest golova. što se tiče Landina, on je upisao 11 odbrana.
Poljski golmani nisu uspjeli odbraniti ništa, tek zajedno Szmal i Wyszomirski pet odbrana. U napadu po pet golova su zabili Rojevski i Bartosz Jurecki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.