'Orlovi' spremni za Bjeloruse

Kvalifikacije za EP

'Orlovi' spremni za Bjeloruse

Rukometna reprezentacija Srbije dočekuje Bjelorusiju u 2. kolu kvalifikacija za EP u Hrvatskoj.

'Orlovi' u sjajnom raspoloženu očekuju ovaj susret, a kako i ne bi kada su na startu kvalifikacija ostvarili ubjedljivu pobjedu u gostima protiv favorizovane Poljske (37:32).

Dolazak Jovice Cvetkovića na mjesto selektora pozitivno je uticao na igru srbijanskih rukometaša. 'Orlovi' su u Gdanjsku igrali lepršavo, bili su efikasni, a dobru igru žele da pruže i protiv neugodnih Bjelorusa.

"Nabitnije je da potvrdimo dobru igru i bodove iz Gdanjska. Sada ljudi misle 'lako ćemo', a to uopšte nije slučaj. Neće se Bjelorusija poraziti sama od sebe. Prije ove nedjelje smo govorili da nam je ta pobjeda imprativ. Oni će tražiti šansu da nadoknade poraz kod kuće. Bilo je puno iznenađujućih rezultata, pogledajte, Finska je dobila Austriju. Niko se ne smije shvatiti olako, ni mi nećemo Bjeloruse", rekao je reprezentativac Srbije Žarko Šešum.

Meč između Srbije i Bjelorusije na programu je danas od 17 časova u niškoj hali "Čair".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi