Osice koračaju ka odbrani naslova

Prvi susreti četvrtfinala Kupa BiH

Osice koračaju ka odbrani naslova

A. Beganović

U okviru Kupa BiH za rukometašice večeras su odigrani prvi susreti četvrtfinala. Borac je u Mostaru bio bolji od Zrinjskog (28:26), Ljubuški je u Goraždu savladao domaću ekipu (26:23), dok je Katarina upisala domaći trijumf protiv Ilidže (25:21).

Duel Zrinjskog i Borca opravdao je očekivanja i tokom svih 60 minuta viđena je dosta dobra igra. Na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu (13:13), da bi izabranici Radeta Unčanina na kraju ipak došle do zasluženog trijumfa, koji im daje velike izglede za prolaz u polufinale.

Ljubuški je u Goraždu napravio dobar posao i ako se po jutru dan poznaje, onda ćemo rukometašice iz hercegovačkog grada najvjerovatnije gledati u završnici. Međutim, prednost od tri gola nije nedostižna, tako da će Ljubušanke prolaz morati ovjeriti pred svojim navijačima.

Katarina je u Mostaru rezultatom 25:21 savladala Ilidžu, pa će odluka o putniku u osmini finala pasti u revanšu na Ilidži. Kod domaće ekipe najefikasnije su bile Knezović sa 8, te Kekić sa 5 golova, dok su kod Ilidže sa po 5 golova najučinkovitije bile Čolić i Pavlović.

Mira je zbog odustajanja tuzlanskog Jedinstva već obezbijedila plasman u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti