Oslabljeni rukometaši Čelika pod imperativom pobjede

Zeničani dočekuju Vogošću

Oslabljeni rukometaši Čelika pod imperativom pobjede

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika neočekivanim porazom u Živinicama od ekipe Konjuha u prošlom kolu izgubili su lidersku poziciju na tabeli. Izviđač je preuzeo prvo mjesto, a Zeničane već u subotu očekuje još jedna teška utakmica, koja im dolazi u veoma težak period, kada su domaćini ostali bez svoja dva igrača.

Zeničani u subotu od 19 sati u Areni dočekuju sjajnu Vogošću, koja je trenutno ponajbolja ekipa u ligi. Iz tabora Čelika pozvali su na opštu alarmaciju kada je u pitanju ovaj susret, te pozivaju navijače da im pomognu da stignu do pobjede.

Predsjednik Čelika Pane Škrbić pozvao je navijale na "referendum", kada je u pitanju podrška rukometašima.

"Ovo je ne samo derbi kola, nego sigurno za nas možda i najvažnija utakmica u ovoj sezoni. Zato organizujemo i referendum, da vidimo ako publika u Zenici želi prvaka države i klub koji će nastupati u Evropi, onda će nas podržati u subotu kako bi došli do veoma važne pobjede. Poraz u prošlom kolu u Živinicama nas je dobro uzdrmao, ali nije smanjio naše ambicije kada je u pitanju ova sezona. Nadam se da ćemo se izdići iznad svih problema i vratiti na prvo mjesto na tabeli i tako ostati do samog kraja prvenstva", kazao je Škrbić.

Vogošća je jedna od najboljih ekipa u ligi i domaćine očekuje veoma teška utakmica čega je svjestan i trener Adnan Bašić.

"Imamo problema sa zdravstvenim biltenom, jer se naš ponajbolji igrač Aldin Mehinović povrijedio u Živinicama, kao i golman Jasmin Hadžihasić, tako da oni vjerovatno neće biti spremni za duel u subotu. Mi nemamo puno izbora bez obzira ko istrči na teren, mora će dati svoj maksimum i više od toga, ako želimo dobiti ekipu koja u svojim redovima ima sjajne igrače poput: Medžića, Hrbata, Divkovića i Purića. Pobjeda nas ostavlja u igri za prvo mjesto, dok svaki drugi rezultat nas udaljava od naših ambicija kazao je Bašić.

Haso Ćosić, prošle je sezone igrao za Vogošću, tako da je upoznat sa snagom narednog protivnika.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Drago mi je da sam ponovo u Čeliku i uvjeren sam u pobjedu protiv svog bivšeg kluba. To će biti jedino moguće uz zalaganje svih igrača i mušku borbu protiv snažnog protivnika, koji je pobjedio i sarajevsku Bosnu. Mi igramo na domaćem terenu i ne smijemo razmišljati o bilo kakvom drugom rezultatu osim pobjedi", kazao je Ćosić.

Derbi utakmica Čelik - Vogošća igra se u subotu u zeničkoj Areni od 19 sati, a ovaj duel će suditi međunarodne sudije Dino i Amar Koničanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.