Otvoren 3. rukometni turnir prijateljstva

Zenica

Otvoren 3. rukometni turnir prijateljstva

U sportskoj dvorani Bilimišće danas je otvoren 3. Međunarodni turnir prijateljstva koji organizacije Škola rukometa "Čelik junior" iz Zenice. 

Na ovogodišnjem turniru učešće su uzele ekipe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Danas su odigrane prve utakmice turnira, a u prvom susretu Kakanj je slavio protiv Radničkog rezultatom 20:16. U drugom susretu snage su odmjerile ekipe Krivaje i Krim Olimpije, a završeno je bez pobjednika rezultatom 16:16.

 

Domaćini "Čelik junior" su tek u trećem susretu istrčali na teren da odmjere snage sa RK Žepče, a sa sudijskom zviždukom prvog poluvremena slavili su sa 11:8. Do kraja susreta obje ekipe su pokazale veliku žar za pobjedom, ali su se morali zadovoljiti rezultatom koji je na kraju glasio 21:21.

 

U starijoj kategoriji "Čelik junior" izgubio je od RK "Nexe" rezultaom 11:20 (5:11).

 

U takmičenju učestvuju ekipe: Čelik junior, RK Radnički, RK Krivaja, RK Krim, RK Kakanj, RK Žepče i RK Nexe,a svrstane su u dvije selekcije godišta 1996/97 i 1998/99.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.