"Ovo je historijski rezultat za Neretvu i za grad Jablanicu"

Sabina Pehić - Ovnović za SportSport.ba

"Ovo je historijski rezultat za Neretvu i za grad Jablanicu"

Ženski rukometni klub Neretva izborio je plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i tako postao prvi sportski klub iz Jablanice koji će zaigrati u najjačem rangu nekog takmičenja u BiH.

Povodom ovog velikog rezultata razgovarali smo sa Sabinom Pehić - Ovnović, koja je u prošloj sezoni bila igračica - trenerica u ekipi Neretve.

"Nakon suspendovanja i izbacivanja iz lige, ispunili smo svoj cilj i slavimo veliki uspje. Malu sjenu na sve bacilo je to što rukometašice Turbine nisu došla na utakmicu 18. kola, ali bez obzira na to nisu nam pokvarile slavlje. U prošlosti smo imali i problema sa Savezom, ali neću puno da pričam o tome. Prošle sezone falio nam je bod, a ove smo pokazali da smo kvalitetna i pespektivna ekipa koja se zasluženo plasirala u Premijer ligu", rekla je na početku razgovora za SportSport.ba Sabina Pehić - Ovnović, koja je potom nastavila: 

"ŽRK Neretva je napravio takav uspjeh i ovo je prvi put u historiji sporta u Jablanici da ovaj grad ima jedan klub u najjačem rangu takmičenja u BiH. Postojimo tek šest godina i, kada sve sagledamo, prezadovoljne smo. Igrale smo u terminu srijeda-nedjelja, a to je težak tempo za ovu mladu ekipu.  Osim pet djevojaka koje su nas pojačale, naš tim čine djevojčice koje su 2000. i mlađe godište. Najmlađa igračica našeg kluba ima samo 14 godina, a ove 'starije' su 95. i 96. godište. Za nas je ovo historijski uspjeh. Mnogo ulažemo u omladinski pogon i mislim da nam se to dobro vraća".

O ambicijama u novoj sezoni...

"Vjerujem da možemo biti prvaci naredne godine. Jedinstvo je prošle sezone igralo s nama u istoj ligi a ove je završilo na drugom mjestu, pa zašto ne bismo i mi mogli napraviti takav rezultat? Uvijek vjerujem u svoje igračice i optimista sam".

Sabina Pehić - Ovnović je za kraj rekla da će od naredne sezone u ekipi Neretve obavljati samo funkciju trenera.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Bila sam trenerica-igračica, a imala sam licencu igrača. Kada ne bih ulazila u igru onda, onda bih bila trener. Sada ću imati samo tu funkciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi