Panić briljirao i sa osam golova slomio Montpellier

Francusko prvenstvo

Panić briljirao i sa osam golova slomio Montpellier

E. Škorić

Večeras su igrani susreti 16. kola francuskog prvenstva u rukometu.

Vodeći PSG je gostovao kod Creteila i slavio je u teškoj utakmici sa 29:28, pa je stigao do 15. pobjede.

Mikkel Hansen je postigao sedam golova u timu PSG-a, dok su po pet golova kod Creteila zabili Victor Alonso i Mokrani Mohamed. Naš reprezentativac Muhamed Toromanović postigao je jedan pogodak.

Nantes je u Toulouseu slavio s 30:24, pa je došao opet na bod od vodećeg PSG-a. Senjamin Burić nije nastupao kod gostiju, a najbolji u timu Nantesa bio je Nicolas Claire sa šest pogodaka, dok je gol manje postigao Guy Oliver Nyokas, kao i Nicolas Tournat. 

Na krilima bh. reprezentativca Marka Panića, koji je postigao osam golova, Chambery je savladao Montpellier rezultatom 33:30. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi