Sjajni mladi rukometaš

Perić: Mislim da smo mi mlađi dobro iskoristili šansu na SP

Josip Perić je u susretu protiv Hrvatske bio naš drugi najbolji strijelac iza Muhameda Toromanovića sa pet pogodaka. Baš kao i na njegove kolege, poraz od Tunisa ostavio je traga i na mladom Periću.

"Onaj poraz od Tunisa je mnogo utjecao na 'naše glave' prije svega. Loše smo otvorili susret i dopustili smo Hrvatskoj da rano na desetak razlike. Kasnije smo uspjeli smanjili taj zaostatak i mislim da smo na kraju ipak zabilježili pristojan poraz", rekao je Josip Perić koji je potom istakao:

"Nadam se da se možemo podići psihički, iako je jako teško. Vidjeli ste da je danas to bila jedna potpuno drugačija ekipa od one prethodne. Teško nam je pao poraz od Tunisa".

Kapiten Mirsad Terzić naglasio je da je najveći dobitak naše reprezentacije na ovom prvenstvu činjenica da je mnogo mladih igrača dobilo priliku igrati na velikoj sceni.

"Mislim da je većina nas mlađih iskoristila šansu koju smo dobili uz pomoć starijih kolega bez kojih bi to bilo nemoguće. Nadam se da ćemo ostati na okupu sa ovim momcima i da se u narednim godinama može puno očekivati", rekao je za kraj Josip Perić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije