Pet golova Milasa za titulu Minaura

Trofej nakon 15 godina

Pet golova Milasa za titulu Minaura

Rumunska ekipa HCM Minaur, čiji dres nosi rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Milas, osvojila je Kup Rumunije nakon što je u finalu ovoga takmičenja sa 31:25 savadala sastav Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiua.

Lijevi bek naše reprezentacije, koji se uspješno oporavio od povrede skočnog zgloba, postigao je pet golova za svoj tim. Efikasniji od Milasa bio je samo Mađar Nikola Eklemović, koji je zabio osam pogodaka, dok su Steffen Stegavik i Antonio Pribanic dali po pet, baš kao i bh. rukometaš.

Za ekipu Minaura ovo je šesta titula Kupa Rumije, a prva nakon šesnaest godina. Prethodno je Milasov klub trofej najmasovnijeg rukometnog takmičenja u Rumunije osvajao 1978., 1983., 1984., 1989., 1999. godine.

Zanimljivo je da je Milas uz fotografiju sa pobjedničkim peharom koju je objavio na društvenim mrežama čestitao i Usrks svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.