Pet golova Savića, dva Toromanovića

Porazi Selestata i Creteila

Pet golova Savića, dva Toromanovića

O. Lekić

U okviru 17. kola rukometnog prvenstva Francuske snage su između ostalog odmjerili Nantes i Creteil.

Favorizirani Nantes u čijem sastavu nije bilo bh. reprezentativca Senjamina Burića bez većih problema je savladao Creteil za koji je Muhamed Toromanović postigao dva pogotka, a Dejan Malinović nije bio u zapisniku.

Kod Nantesa su najefikasniji bili David Romeu sa sedam, te Nicolas Tournat sa šest pogodaka, dok je fenomenalni Hugo Descat sa 14 pogodaka bio najefikasniji kod Creteila.

Aix je pred svojim navijačima nadigrao Selestat (33:28) za koji je bh. reprezentativac Kosta Savić postigao pet pogodaka, dok je Nimes bio bolji od Cessona (30:24). Ivry je upisao domaću pobjedu u duelu sa Saranom (35:31), Montpellier od Saint Raphaela (33:25), a PSG od Dunkerquea (36:29).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije