Pet pogodaka Malinovića, dva Toromanovića u pobjedi Creteila

Pet pogodaka Malinovića, dva Toromanovića u pobjedi Creteila

A. Beganović

U okviru 7. kola francuskog rukometnog prvenstva Creteil naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića savladao je Chambery (35:31), čije boje brane Marko Panić i Edin Bašić.

Creteil su do pobjede vodili Quentin Minel sa 10, Hugo Descat sa sedam, te Dejan Malinović sa pet pogodaka, dok je Toromanović dodao dva. S druge strane, kod Chamberyja su najefikasniji bili nekadašnji bh. reprezentativac Edin Bašić, te Cedric Paty sa po devet pogodaka, a Panić se jednom upisao u listu strijelaca.

Cesson-Rennes našeg Duška Čelica remizirao je sa AIX-om (24:24), a bek naše reprezentacije postigao je dva pogotka.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Istres - St.Raphael 32:33, Selestat - Dunkerque 24:27, Toulouse - Tremblay 32:34, PSG - Nantes 33:31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.