Pet pogodaka Malinovića u porazu Creteila

Montpellier je bio prejak

Pet pogodaka Malinovića u porazu Creteila

A. Beganović

U okviru 20. kola rukometnog prvenstva Francuske odigrano je pet susreta, a u derbiju kola Montpellier je savladao Creteil čije boje brane bh. igrači Muhamed Toromanović i Dejan Malinović (33:30).

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Baptiste Bonnefond i Dragan Gajić sa po sedam pogodaka, dok su Hugo Sescat sa osam, te Dejan Malinović sa pet pogodaka. Toromanović je postigao dva pogotka.

Poraz je pretrpio i Chambery naših Marka Panića i Edina Bašića, a naši internacionalci nisu se proslavili. Bolji od Chamberyja je bio Cesson koji je slavio rezultatom 27:25, Panić je postigao dva, a Bašić jedan pogodak.

Inače, kod pobjedničke ekipe najefikasniji su bili Ibrahima Sali i Mathieu Lafranchi sa po pet pogodaka, dok je Queido Traore sa 12 pogodaka bio najučinkovitiji kod Chamberyja.

Dunkerque je na domaćem terenu nadigrao Tremblay (30:25), Toulouse je bio bolji od Aixa (33:23), dok su Nimes i Ivry podijelili bodove (28:28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi