Pilav: Klub nije vođen na pravi način

Predsjednik RK Bosna za SportSport.ba

Pilav: Klub nije vođen na pravi način

A. Beganović

"RK Bosna u nekoliko posljednjih godina nije vođen na pravi način. To odgovorno tvrdim i jednom se mora podvući linija. Prije skupštine ću angažovati revizijsku kuću kako bi se utvrdilo stvarno finansijsko stanje u klubu", za SportSport.ba ističe predsjednik RK Bosna, Muhamed Pilav.
RK Bosna nalazi se na prekretnici. Pola igračkog kadra već je napustilo klub, dok su preostali igrači najavili odlazak, tako da se sa sigurnošću ne može tvrditi ko će u narednom periodu nositi dres Bosne.

"Na jučerašnjem sastanku igračima sam iznio plan prema kojem bismo trebali izaći iz postojeće krize. Vidim da oni ne žele prihvatiti ponuđeno, no u ovom trenutku ja i moji saradnici nismo u stanju uraditi ništa više. Tvrdim da ovi igrači kojima sam prezentovao plan izlaska iz krize ne bi bili mnogo oštećeni", za naš portal govori Pilav i dodaje:

"Želim da u klubu igraju mladi igrači iz Bosne i Hercegovine, koji mogu napredovati, koji su željni dokazivanja. Svjetsko rukometno omladinsko prvenstvo je 2013. godine u našoj zemlji i želim da okosnicu reprezentacije čine igrači iz Bosne."

Možemo li o imenima, na koje igrače mislite? Mnogi od njih vezani su ugovorima za svoje klubove.

"Vidjet ćemo, već radimo na tome. Nema nam druge. Finansijska situacija u državi nije sjajna, mislim da ni jedan igrač na našem tržištu realno ne vrijedi nekoliko hiljada KM mjesečno. Trebaju nam mladi momci koji su spremni ginuti za Bosnu jer koliko god to čudno zviči, rijetko kome je stalo do kluba", govori Pilav i dodaje:

"U prošloj sezoni smo napravili sjajan rezultat, no izumemo li Općinu Novi Grad, te Kanton Sarajevo,niko nam nije pomogao. Ni hvala nam nisu rekli, a grad i državu smo predstavljali u Evropi na jedan sjajan način. Sve to govori da je rijetko kome stalo do kluba. Kako to drugačije objasniti?"

Ko će voditi klub u nastavku sezone? Smajlagić ili neko drugi?

"Otvoren je konkurs za trenera. Smajlagić nije više trener, iako smo željeli sa njim produžiti saradnju, ali pod nekim drugim uslovima. Radi se o najboljem stručnjaku u našoj zemlji, no on se ne vidi u našem novom projektu. Ambicije nam se ne poklapaju", govori predsjednik aktuelnog prvaka BiH.

Naše informacije govore da je klub Smajlagiću dužan ogromna novčana sredstva.

"Istina je, nemamo se šta lagati. Zaključno sa decembrom Smajlagiću se duguje sedam plata, no to je sa njim neko drugi dogovarao. Pokušali smo se dogovoriti o nastavku saradnje, no nismo uspjeli", rekao je Pilav.

Aktuelni predsjednik čelnu poziciju kluba preuzeo je početkom ove godine, a kako sam kaže, u par navrata je nudio ostavku, no niko se nije htio prihvatiti ove funkcije.

"Došao sam početkom ove godine i mogu vam reći da me je zasmetalo to što u klubu nisam zatekao niti jednu rukometnu legendu. Volio bih da se i oni uključe u rad kluba, pa da u krajnjem slučaju i predlože kuda treba ići sarajevski rukomet", govori Pilav i dodaje:

"Nakon trijumfa u Banja Luci, kojim smo osigurali novu titulu predložio sam da odmah napravimo proračun za narednu godinu, da vidimo gdje smo. Međutim, niko nije bio zainteresovan za to. Finansijska situacije je teška, no nije bila ništa bolja ni prije dvije godine. Da je BH Gas ostao sponzor do kraja ove godine ne bi bilo nikakvih dugovanja."

"Mjesto predsjednika kluba je na raspolaganju, još od 1. septembra. Trenutno nas pritišću i neka dugovanja od prije tri - četiri godine. Klub se mora voditi na odgovoran način, ne smijemo trošiti više od onog što imamo na raspolaganju. Svjestan sam da možda na početku i neće biti rezultata, ali ovo je dugortajan proces, pa kada bi plodove tog rada ubrali za tri - četiri godine bili bismo sretni", zaključio je Pilav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.