Pipe preuzima Zamet, italijanski bogataš ulaže u rukomet

U klub dolaze i Džomba, Matošević, te Načinović

Pipe preuzima Zamet, italijanski bogataš ulaže u rukomet

A. Beganović

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena koje je Bosna i Hercegovina dala i nekadašnji trener sarajevske Bosne, Irfan Smajlagić, od sutra će službeno postati šef stručnog štaba riječkog Zameta.

Nakon što je napustio redove Bosne, nekadašnjeg bh. prvaka, s kojom je stigao do osmine finala Lige prvaka, Smajlagić je odbio nekoliko ponuda koje su dolazile od bogatih šeika (Katar, Saudijska Arabija), no odlučio je prihvatiti Zametovu.

Riječki klub, u kojem je Pipe svojevremeno i igrao, trenutno se nalazi u donjem dijelu tabele hrvatskog prvenstva, ali za riječki rukomet dolaze bolji dani.

Naime, talijanski milijarder, Gabriele Volpi, koji je već uložio novac u NK Rijeka i VK Primorje, odlučio je finansijki podržati i Zamet.

Da je projekat veoma ozbiljan govori i dolazak Smajlagića, kojem će u radu s prvom ekipom pomagati i nekadašnji golman hrvatske reprezentacije Valter Matošević (trener golmana), nekadašnji hrvatski reprezentativac Alvaro Načinović (team menadžer), te jedno od najboljih krila svih vremena Mirza Dđomba (sportski direktor).

"Sutra će najvjerovatnije sve postati službeno. Prvenstveno mi je drago što se ekipirala grupa ljudi koja je u sportu cijeli život i koja ima znanje i pedigre. Oni su zadužili hrvatski rukomet i ne sumnjam da će napraviti pravi posao. Važno je ojačati klub u svim segmentima, da on postane zanimljiv igračima i gledaocima, ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji", za Sportske novosti je Izjavio Smajlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.