Pipe sa Zametom razbio Varteks

Ubjedljiva pobjeda izabranika Irfana Smajlagića

Pipe sa Zametom razbio Varteks

A. Beganović

Odigrano je pet susreta 6. kola Premijer rukometne lige Hrvatske, a riječki Zamet, kojeg odnedavno s klupe predvodi jedan od najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša svih vremena, Irfan Smajlagić, na domaćem terenu je ubjedljivo savladao Varteks (37:20).

Nekadašnji trener Bosne, Irfan Smajlagić, sjajno je debitovao na klupi Zameta. Njegovi izabranici su sa ubjedljivih 37:20 savladali Varteks, a do pobjede su ih vodili Marin Kružić sa 8, te Mateo Hrvatin i Davor Šunjić sa po pet postignutih golova.

U pstala četiri odigrana susreta 6. kola postignusti su sljedeći rezultati: Gorica - Medveščak 31:32, Spačva Vinkovci - Split 38:33, Poreč - Vidovec Bios 30:25, Buzet - Bjelovar 32:32.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.