Pipe: Spektakl za ljubitelje sporta

Prvak Evrope u Sarajevu

Pipe: Spektakl za ljubitelje sporta

A. Beganović

U okviru 5. kola Lige šampiona u subotu će u Skenderiji sa početkom u 19 sati snage odmjeriti bh. šampion Bosna i aktuelni evropski prvak Barcelona.

Tim povodom, kao i početkom rada Rukometne akademije Bosna održana je press konferencija.

"Šta reći vezano za utakmicu? Poznate su nam kvalitete Barcelone, to je trenutno najbolji evropski klub. Svako ko voli rukomet, sport i Bosnu u subotu će biti u Skenderiji. Bosni i Hercegovini, kao i Sarajevu, obezbijedili smo rukometni spektakl", rekao je trener Studenata Irfan Smajlagić.

"Situacija u našoj ekipi pred ovaj duel i neije najbolja, kako zbog povreda, tako i zbog nekih drugih okolnosti. Dar ćemo svoj maksimum, no moramo biti realni. Naš cilj je sazrijevati i pokušati u nastavku popraviti stvari koje smo u prvom dijelu prokockali. Uvjereni smo da ćemo u tome uspjeti, uostalom kao i svake godine. Ponavljam, duel sa Barcelonom je praznik za oči i zbog toga pozivam ljubitelje sporta da u što većem broju u subotu dođu u Skenderiju".

Rukometna akademija


"Projekat s čijom realizacijom smo krenuli prije nekih godinu dana ušao je u završnu fazu, odnosno u narednih desetak dana i zvanično će biti registrovana Rukometna akademija Bosna", rekao je predsjednik Studenata, Muhamed Pilav.

"Dogovorili smo sa osnovnim školama u Kantonu organizovanje rukometnih sekcija, a tokom godine biće upriličena i dva turnira za polaznike istih i pobjednička ekipa će biti dobro nagrađena. O Bosninom trošku putovat će na završnicu Lige prvaka u Koeln. Treba napomenuti da ćemo djecu iz čitave Bosne i Hercegovine dovoditi u Bosnu. Na tome se već radi i oni najtalentovaniji biće dio ovog projekta, a u budućnosti će nadamo se biti i nosioci igre našeg kluba i reprezentacije. Treneri u akademiji neće samostalno raditi, odnosno biće podređeni šefu stručnog štaba, dodao je Pilav.

O brizi državnih institucija za vrhunski sport

"U prošloj sezoni smo ostvarili najbolji rezultat u historiji klupskog. bh sporta, međutim to u našoj državi niko nije prepoznao. Ponekad imam utisak da mi uopšte ne predstavljamo Bosnu i Hercegovinu. Jedini koji su nas podržali su Općina Novi Grad, te Kanton Sarajevo, dok recimo od države, odnosno vlasti na državnom nivou nikad nismo ništa dobili. Zašto je to tako? Na ovo pitanje ni sam nemam odgovor", istakao je Pilav.

Dolazi Barcelona, ulaz slobodan

"U Bosnu i Hercegovinu smo doveli prvaka Evrope. Dok klubovi iz regiona plaćaju da dovedu ovako velike klubove mi smo u tome uspjeli sjajnim igrama u nacionalnom prvenstvu. Drugi bi dolazak Barcelone vidjeli kao veliku priliku za zaradu, ali mi smo odlučili da ulaz za ovaj spektakl bude slobodan", reako je direktor kluba Kenan Magoda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.