Plemići u Zenicu dolaze po bodove

Zrinjski protiv Čelika

Plemići u Zenicu dolaze po bodove

M. Maksimović

Rukometaši Zrinjskog večeras u okviru 18. kola rukometne Premijer lige BiH gostuju u Zenici protiv desetoplasiranog tima prvenstva, RK Čelik. Prilika je to da novom pobjedom, trećom u nizu, Zrinjski zadrži treću poziciju na tabeli.

Plemići su već zaboravili na poraz u Kupu protiv sarajevske Bosne te je fokus u potpunosti na večerašnji susret u sportskoj dvorani Bilimišće. Trener u stručnom štabu Mario Sesar, uvjeren je u pobjedu u Zenici.

“Sve osim pobjede je neuspjeh. Sam pogled na tabelu pokazuje ko je favorit. Mi smo treći tim prvenstva i borimo se za Ligu za prvaka i pobjeda protiv desetoplasirane ekipe je jednostavno imperativ“, rekao je Sesar.

Osim kapitena Bernarda Mandarića, stručnom štabu na raspolaganju će biti svi igrači, što znači da će se na ovom susretu ponovno u kadru naći i Nikola Ivanović s kojim će Zrinjski konačno imati sve topnike na vanjskim linijama u sastavu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Momčad će se rano ujutro zaputiti prema Zenici, a uoči samog dvoboja, boravit će u Vitezu na dnevnom smještaju kako bi u potpunosti bili spremni za utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi