Plemkinjama derbi, Goražde slavilo na Ilidži

Premijer liga za rukometašice

Plemkinjama derbi, Goražde slavilo na Ilidži

A. Beganović

U okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice odigrano je pet susreta, a u derbiju je Zrinjski u Mostaru bio bolji od Borca (26:22).

Derbi 9. kola Premijer lige za rukometašice pripao je Plemkinjama, koje su sjano otvorile susretz i sredinom prvog dijela imale su prednost od pet golova (10:5). Međutim, do odmora su aktuelne prvakinje uspjele smanjiti na 13:11.

U drugom dijelu obje ekipe su se smjenjivale u vodstvu do rezultzata 22:21, kada domaće furioznom završnicom prave seriju 4:1 za konačnih 26:22.

U redovima Zrinjskog najefikasnije su bile Ivana Mlakić sa 8, te Andrea Prusina sa po 5, dok je kod Borca sa 8 golova najefikasnija bila Dragana Knežević.

Ekipa Hrasnice pretrpjela je na domaćem terenu još jedan poraz i sve je izvjesnije da će se izabranice Fuada Lokvančića do kraja prvenstva grčevito boriti za ostanak u društvu najboljih. Večeras je na Ilidži slavila ekipa Goražda, koja se tako sa dvije uzastopne pobjede sa 12 bodova učvrstila u sredini tabele.

Hrasnica je bolje otvorila susret i tokom prvog dijela konstantno je bila u prednosti. U jednom trenutku domaće su imale osam golova viška, no mlade Goraždanke predvođene nešto iskusnijim Mersihom Sarajlić i Enisom Ćosović uspjele su preokrenuti rezultat u svoju korist, te su na kraju zasluženo slavile (34:32).

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Sarajlić sa 11, te Ćosović sa 8 golova, dok je dobru partiju pružila i Šovšić, koja je postigla 5 golova. S druge strane kod Hrasnice najefikasnije su bile Malonović sa 11, te Avdagić sa 8 golova.

U ostalim susretima postignuti su slijedeći rezultati: Knežopoljka - Katarina 29:38, Ljubuški - Lokomotiva 26:25, Živinice - Mira 22:31, a Jedinstvo i Ilidža svoj susret odigrat će naknadno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.