Plemkinje u derbiju bolje od Katarine
Foto: Hercegovina.info

Premijer liga za rukometašice

Plemkinje u derbiju bolje od Katarine

A. Beganović

Sedmo kolo Premijer lige za rukometašice donijelo nam je mostarski derbi u kojem je Zrinjski bio bolji od Katarine (26:24).

Rukometašice Zrinjskog u derbiju 7. kola savladale su Katarinu. Duel mostarskih rivalki opravdao je epitet derbija, a Plemkinje su sasvim zasluženo upisale nova tri boda.

Tokom prvog dijela izabranice Zvonka Papka konstantno su bile u prednosti, ali ne velikoj, pa su na odmor otišle sa golom viška (12:11).

U drugom dijelu Andrea Prusina i njene saigračice ubacile su u brzinu više, pa su u 48. minuti imale prednost od šest golova (23:17. Međutim, Katarina se serijom 4:0 vraća u igri, ali u zanimljivoj završnici Plemkinje su ipak slavile (26:24).

Daleko najbolja igračica bila je Andrea Prusina, koja je postigla čak 14 golova. Treba dodati da je ovoj rukometašici ovo prvi susret nakon pauze izazvane povredom skočnog zgloba.

Do prve pobjede u ovoj sezoni stigle su i rukometašice Knežopoljke, koje su pred svojim navijačima sa 34:33 savladale Živinice.

Akuelne prvakinje, rukometašice Borca u Brčkom su bile bolje od domaćeg Jedinstva (26:20), dok je Lokomotiva na Ilidži u susretu bez odbrana savladala domaću Hrasnicu (46:41).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti