Plemkinje u neizvjesnoj završnici savladale Krivaju

Premijer liga za rukometašice

Plemkinje u neizvjesnoj završnici savladale Krivaju

A. Beganović

U zaostalom susretu 7. kola Premijer lige za rukometašice Zrinjski je u Mostaru savladao Krivaju 22:21.

Duel Zrinjskog i Krivaje opravdao je očekivanja, odnosno malobrojni gledaoci koji su prisustvovali istom, mogli su uživati u dobroj igri za naše uslove i neizvjesnoj završnici.

Gošće iz Zavidovića su bile bolje u prvom poluvremenu u kojem su imale i prednost od pet pogodaka, a na odmor su otišle sa zalihom od tri (13:10).

Međutim, aktuelne prvakinje su u drugom dijelu dodale gas i sredinom istog su rezultat preokrenule u svoju korist (18:17). U posljednjoj minuti su Plemkinje zabile pogodak za vodstvo od 22:21, a u narednom napadu gošće nisu uspjele postići pogodak, pa su bodovi ostali u Mostaru.

Kolobora sa sedam, te Azinović sa pet pogodaka bile su najefikasnije kod Zrinjskog, dok je Armina Omahić sa šest pogodaka bila najefikasnija kod Krivaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti