Pljuštale kazne: Konjuh lakši za 1450 KM, Izviđač za 250 KM

Smajiću i Borasu po utakmica suspenzije

Pljuštale kazne: Konjuh lakši za 1450 KM, Izviđač za 250 KM

A. Beganović

Derbi 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Konjuha i Izviđača obilježile su nemile scene, pa je Komesar takmičenja Zoran Petričević imao pune ruke posla.

Komesar takmičenja izrekao je kazne domaćinu susreta, RK Konjuh, kao i HRK Izviđač, te rukometašima koji su prijavljeni od strane službenih lica.

Na osnovu izvještaja i izjava službenih lica sa utakmice:

"Igraču RK Konjuh, Smajić N. lic. broj 13, izrečena je Diskvalifikacija sa prijavom u 60, minuti te se po članu 105 Propozicija takmičenja igrač RK Konjuh, Smajić N. kažnjava sa jednom utakmicom neigranja a kazna se odnosi na 6. kolo PML BiH, te se po članu 105 (diskvalifikacija sa prijavom) Propozicija takmičenja , RK Konjuh kažnjava sa 250,00 KM.

Igraču HRK Izviđač, Boras A. lic. broj 21, izrečena je Diskvalifikacija sa prijavom u 60 minuti, te se po članu 105 Propozicija takmičenja igrač HRK Izviđač, Boras A. kažnjava sa jednom utakmicom neigranja a kazna se odnosi na 6. kolo PML BiH, te se po članu 105 (diskvalifikacija sa prijavom) Propozicija takmičenja, HRK Izviđač kažnjava sa 250,00 KM.

U 57. minuti igrač gostujuće ekipe (Hrstić M.) je pogođen upaljačem iz publike, te se ekipa RK Konjuh po članu 44 stav 1 Propozicija kažnjava sa 200 KM,

Zbog ulaska gledaoca u teren u 60. minuti ekipa RK Konjuh po članu 43, stav 2 kažnjava se sa 1000 KM.

Ekipu RK Konjuh na osnovu primjedbe kontrolora upozoravamo na održavanje urednosti i čistoće dvorane i svlačionica.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ekipa RK Konjuh je obavezna uplatiti u RS BIH na ime kazni 1450 KM , a uplatnicu pokazati kontroloru na utakmici 6. kola PML BiH.

Ekipa HRK Izviđač je obavezna uplatiti u RS BIH na ime kazni 250 KM , a uplatnicu pokazati kontroloru na utakmici 6, kola PML BiH", naveo je u svom izvještaju Komesar takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.