Po gol Terzića i Vranješa, PSG uvjerljiv protiv Zagreba

Rukometna Liga prvaka

Po gol Terzića i Vranješa, PSG uvjerljiv protiv Zagreba

E. Škorić

Danas su odigrani mečevi četvrtog kola rukometne Lige prvaka.

Veszprem je pred svojim navijačima savladao Bešiktaš sa 33:25. Mađari su stigli do treće pobjede, dok je Turcima ovo četvrti poraz i ostaju zakovani za dno.

Bh. reprezentativac Mirsad Terzić postigao je jedan pogodak za Veszprem, u čijim redovima su Nilsson, Gulyas i Ilić postigli po četiri gola. Na drugoj strani je Pribak postigao pet golova.

Zagreb je bio nemoćan u Parizu. PSG je slalvio sa 34:23, a domaći su na poluvremenu imali čak plus 10 (18:8). Zagreb je sada na omjeru 2-2, PSG ima tri pobjede i poraz.

Nikola Karabatić je postigao sedam golova za PSG, Hansen šest, kod gostiju je Kovačević bio peterostruki stirjelac.  

Njemački Flensburg je sa 30:20 dobio Celje i ima omjer 2-2, dok su Slovenci na omjeru 1-3. Eggert je sa šest golova predvodio Flensburg.

U meču Koldinga i Szegeda slavili su gosti (27:22) i to im je druga pobjeda, dok je danski tim bez ijednog boda. Vladimir Vranješ je postigao jedan gol u timu Szegeda, u čijim redovima je najbolji bio Šveđanin Kallman sa šest golova. Spellererg je postigao toliko u redovima Koldinga.

U grupi D Skjern je sa 20:19 savladao Metalurg i došao do treće pobjede. Gostima nije pomoglo ni osam golova sjajnog Božovića. Skjern je predvodio Olsson sa šest golova. 

Ivan Karačić, bh. reprezentativac, bio je bez uččinka u remiju njegovog Minaura na gostovanju kod Elvaruma (28:28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.