Pobjeda Borca na startu Premijer lige

Banjalučani slavili nakon preokreta

Pobjeda Borca na startu Premijer lige

Rukometaši banjalučkog Borca savladali su večeras u 'Boriku' ekipu Maglaja u okviru prvog kola Premijer lige BiH. Crveno-plavi su slavili nakon preokreta rezultatom 32:28 (13:15).

Na startu meča viđena je izjednačena borba sa obje strane. I Borac i Maglaj držali su visok tempo, a rezultat nakon prvih 10 minuta glasio je 6:5 u korist gostiju. 

U nastavku gosti pružaju nešto bolju igru, posebno u defanzivi, te dolaze do prednosti od 11:9. Trener Đurković bio je prinuđen da nakon mini serije Maglaja zatraži tajm aut. Ipak, ni minut predaha nije pomogao crveno-plavima kako bi se sabrali. Maglaj sa dva vezana gola odlazi na 13:9.

Do kraja prvog dijela Borac je uspio samo da smanji zaostatak i na pauzu ode sa minusom od dva gola (15:13).

Gostujući rukometaši su odolijevali u prvim minutama nastavka, a onda je četa Ratka Đurkovića pojačala ritam igre i sa nekoliko brzih kontri došla do preokreta u 42. minutu (21:20). Ubzo su crveno-plavi otišli na 24:20 i tu prednost nisu ispuštali do završetka susreta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Pobjednički sastav predvodio je Đorđe Ćelić sa 7 golova, a isti broj pogodaka kod gostiju imali su Mehinagić i Čičkušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi