Pobjeda Creteila, po dva gola Malinovića i Toromanovića

Pobjeda Creteila, po dva gola Malinovića i Toromanovića

A. Beganović

Odigrano je šest susreta 16. kola francuskog rukometnog prvenstva, a do pobjede je između ostalog stigao i Creteil naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića.

Za veliko iznenađenje 16. kola francuskog rukometnog prvenstva pobrinuli su se rukometaši Creteila, koji su na gostujućem terenu savladali trećeplasirani Saint Raphael (29:25). Najefikasniji u redovima Creteila bili su Hugo Descat sa osam, te Nedim Remili sa pet pogodaka, dok su Toromanović i Malinović postigli po dva. Kod domaćih najefikasniji su bili Rapahel Caucheteux sa devet, te Morten Olsen sa pet pogodaka.

Bogati PSG nije imao problema sa Chamberyjem. Slavio je PSG sa 35:23, a do pobjede su ga vodili Mikkel Hansen sa sedam, Xavier Barachet sa šest, te Fahrudin Melić sa pet pogodaka. S druge strane kod Chamberyja su najefikasniji bili Damir Bičanić sa sedam, te Edin Bašić i Timothey N'Guessan sa po četiri pogotka.

Nant je slavio na gostovanju kod Istresa (32:29), Dunkerque je bez većih problema na domaćem terenu nadigrao Aix (31:23), vodeći Montpellier je upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Selestatom (27:21), dok je Nimes na gostovanju bio bolji od Toulousea (30:26).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti