Pobjeda i dva poraza mladih bh. rukometaša

Prvenstvo Mediterana

Pobjeda i dva poraza mladih bh. rukometaša

A. Beganović

Muška kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači rođeni 1992. i mlađi)  na Prvenstvu Mediterana u Baru (Crna Gora) odigrala je do sada tri susreta te je dva puta poražena, dok je jednom slavila.

U prvom kolu mladi bh. rukometaši poraženi su od Crne Gore 18:24, dok su u drugom kolu bili bolji od Kipra sa 37:26, a u trećem kolu A-grupe poraženi od Portugala sa 29:31

Rukometaši BiH nakon tri kola zauzimaju četvrto mjesto u grupi. U utorak se sastaju s Italijom (9.00 sati), dok 17. februara igraju susrete s Francuskom (9.00) i Tunisom (18.00).

Prema izboru selektora Zdenka Grbavca boje reprezentacije BiH u Baru brani 18 mladih rukometaša: Damjan Šarac (Ljubuški), Muamer Šečić (Gradačac), Ivan Milićević (Izviđač), Nikola Stanić (Prijedor), Selvedin Omahić (Katar), Dino Zvekić (Krivaja), Josip Perić  (Izviđač), Milorad Kecman (Cepelin, Banja Luka), Dejan Malinović (Cepelin), Elis Memić (Bosna BH Gas), Boris Jovičić (Borac m:tel), Damir Halilković (Gradačac), Eldar Memišević (Katar), Elmir Građan (Goražde), Muhamed Zulfić (Bosna BH Gas), Tarik Alibegović (Bosna BH Gas),  Ivan Selak (Međugorje) i Nikola Škrobić (Partizan, Bosanska Dubica).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.