Pobjeda i poraz Labudica na turniru u Loznici

Prve provjere na turniru u Loznici

Pobjeda i poraz Labudica na turniru u Loznici

E. Dindić

U prvim pripremnim utakmica rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa ostvarile su pobjedu i poraz na turniru u Loznici. 

U prvoj utakmici protiv ekipe Loznica Grada bez većih problema su slavile sa 28:14. Od prvog minuta izabranice Jasmina Unkića nametnule su svoj tempo igre, i na poluvremenu imale prednost od 13:5, te se već nagovjestio pobjednik ovog susreta. Do kraja su samo povećavale prednost do konačnih 28:14. 

U ekipi Jedinstvo AtlasRelaxa u ovom susretu istakle su se Zvekić Admira sa pet pogodaka, dok su četiri gola postigle Midžić Nejra, Isić Armina i Horozović Indira. 

U drugoj utakmici turnira rukometašice Jedinstva igrale su sa ekipom Voždovca. U jednoj veoma neizvjesnoj utakmici na kraju su poražene rezultatom 16:13. Iako su na poluvremenu imale prednost od 7:6, ekipa iz Beograda u drugom dijelu je požrtvovanom odbranom okrenula rezultat i na kraju slavila protiv Labudica iz Tuzle. 

U ekipi Jedinstva su se istakle su se Dora Vrdoljak, Nejra Midžić i Admira Zvekić sa po 2 pogodka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Labudice nastavljaju pripreme u Tuzli,kada 15.februara odlaze ponovo u Srbiju na dvije veoma jake prijateljske utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi