Pobjeda protiv Tunisa, karta za drugi krug SP-a

Četvrta utakmica rješava sudbinu BiH

Pobjeda protiv Tunisa, karta za drugi krug SP-a

Nakon pobjede i dva poraza u tri uvodna meča Svjetskog prvenstva rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra meč odluke protiv selekcije Tunisa za plasman u osminu finala.

Uvodni trijumf i dvije pobjede dovele su nas u situaciju da danas igramo meč za o(p)stanak protiv tima koji je u susretu sa Austrijom pokazao karakter i koji u današnju utakmicu ulazi osokoljen bodom iz meča sa Austrijancima koji je okončan rezultatom 25:25.

Nadati se najboljem, jer niti Austrija, niti Makedonija nisu nadigrale i razbile naš tim koliko smo to mi učinili sami prekobrojnim greškama. Možda Tunižani, koje predvodi nekadašnji selektor BiH Sead Hasanefendić, u nekoj rezultatski pozitivnijoj atmosferi dočekuju današnji susreta, ali nakon press-konferencije poslije utakmice sa Austrijom vidjelo se da i među Tunižanima mnogo toga ne štima, a pritisak novinara na selektora samo je jedan od argumenata za ovu tvrdnju.

Bez obzira koliko god borbeno danas igrali, inače dosta prgavi Tunižani, koji igraju žestoku odbranu, ukoliko izabranici Dragana Markovića broj tehničkih grešaka svedu na neki razuman, te odbrana na čelu sa Burićem odigra dobru odbranu sigurno je da najbolja bh. rukometna selekcija može do pozitivnog rezultata.

Mnogo je kalkulacija u igri, ali ona najsigurnija opcija je da sa pobjedom protiv Tunisa Bosna i Hercegovina sigurno prolazi u drugi krug. Desi li se kojim slučajem remi, onda ćemo u posljednjem kolu protiv Hrvatske trebati još jedan pozitivan rezultat. Ukoliko bi na kraju i mi i Tunižani imali identičan broj bodova o učesniku osmine finala Svjetskog prvenstva odlučivala bi gol razlika. Ipak, ljudski i patriotski se nadamo da će nas Markovićevi izabranici nakon današnjeg meča poštedjeti bavljenja matematikom. 

Prvi put smo tu, neiskusni smo, griješimo, ali borbenosti nije manjkalo niti smo se predali u bilo kojem dijelu prethodna tri meča. Lijepo bi bilo ove pozitivne stvari iz prethodna tri meča krunisati pobjedom i plasmanom u drugi krug, jer poljuljani su i Tunižani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije