Pobjede Bosne i Čelika, Derventa u derbiju bolja od Konjuha

Gužva na vrhu, ali i na dnu tabele

Pobjede Bosne i Čelika, Derventa u derbiju bolja od Konjuha

A. Beganović

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše odigrano je svih osam susreta, a nove pobjede upisale su vodeće momčadi prvenstva Čelik i Bosna.

Čelik je u Zenici bez većih problema savladao Krivaju (36:23). Zeničane su do pobjede vodili Begagić sa devet, te Duvnjak sa sedam pogodaka, dok je Bašić sa šest pogodaka bio najefikasniji kod Krivaje.

Bosna je u Sarajevu teže od očekivanog savladala Gračanicu (30:28). Gosti su u prvom poluvremenu bili nešto bolji, te su na odmor otišli sa prednošću od tri gola (15:12). Međutim, u drugom dijelu izabranici Zuhdije Korkarića su zaigrali kako znaju, te su na kraju slavili 30:28. Građan sa šest, te Delić i Zulfić sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Bosne, dok je Ferhatbegović sa osam pogodaka bio najefikasniji kod Gračanice.

Do veoma važne pobjede u borbi za doigravanje stigao je Izviđač, koji je u Ljubuškom rezultatom 37:25 savladao Prijedor. Jarak sa sedam pogodaka bio je najefikasniji kod Skauta, dok je sa istim brojem pogodaka kod Prijedora najučinkovitiji bio Popović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometaši Gradačca na domaćem terenu su savladali Zrinjski (28:26), te su tako stigli korak bliže opstanku. Plemići su bili bolji u prvom poluvremenu i konstantno su imali prednost, da bi se domaći probudili u drugom dijelu, te su došli do velika tri boda. Pedić sa 10, te Nenadović sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Gradačca, dok je Herceg sa 10 pogodaka predvodio Plemiće.

U derbiju kola Derventa je pred svojim navijačima nadigrala Konjuh (26:24), Goražde je slavilo u Čapljini (30:25), Sloga je u Doboju bila bolja od Kozare (37:29), dok je Maglaj savladao Vogošću (31:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije