Pobjede Bosne i Konjuha, ispali Čapljina, Kozara i Goražde

Premijer liga

Pobjede Bosne i Konjuha, ispali Čapljina, Kozara i Goražde

A. Beganović

Utakmicama 30. kola okončano je takmičenje u premijer ligi za rukometaše, a u Ligu 4 su se plasirali Bosna, Konjuh i Čelik, dok društvo najboljih napuštaju Goražde, Čapljina i Kozara.

Rukometaši Bosne su stigli do nove pobjede. U 30. kolu Premijer lige Studenti su bili bolji od Vogošće. Do pobjede su Bosnu vodili Delić sa 11, te Hrbat sa šest i Bračković sa pet pogodaka, dok je Selimović sa osam pogodaka bio najefikasniji kod Vogošće.

Izviđač je na gostovanju savladao Čapljinu (41:26), no kako je Čelik na domaćem terenu bio bolji od Maglaja (37:28), tako su Skauti ostali bez plasmana u Ligu 4.

Gradačac je pobedom nad Slogom (30:28) okončao sezonu. Pedić sa 9, te Ilić sa osam pogodaka bili su najefikasniji kod Gradačca, dok su Šarenac, Đurđević i Bosić sa po osam pogodaka bili najefikasniji kod Sloge.

Rukometaši Goražda su se porazom od Konjuha (32:29) oprostili od Premijer lige, Krivaja je bila bolja od Kozare (33:26), Derventa je slavila u Gračanici (33:23), dok je Zrinjski bio bolji od Prijedora (33:31).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.