Pobjede rukometašica Švedske, Rusije i Norveške
FOTO: EPA

Pobjede rukometašica Švedske, Rusije i Norveške

A. Beganović

Odigrana su tri susreta olimpijskog turnira za rukometašice, a do pobjeda su stigli Švedska, Rusija i Norveška.

U prvom susretu dana u okviru 2. kola grupe B snage su odmjerili Južna Koreja i Švedska, a do druge pobjede stigla je Švedska dok je Južna Koreja i dalje bez boda.

Do pobjede su Švedsku vodile Nathalie Hagman sa sedam, te Linnea Torstensson sa šest pogodaka, dok su Sunhee Woo sa sedam, te Haein Sim sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Južne Koreje.

U derbiju grupe B Rusija je rezultatom 26:25 savladala Francusku, te je tako stigla do druge pobjede, dok su Francuskinje ostale na jednoj. Polina Kuznetsova sa šest, te Anna Vyakhireva i Marina Sudakova sa po četiri pogotka su bile najefikasnije kod Rusije, dok su Alexandra Lacrabere sa 11, te Siraba Dembele sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Francuske.

U prvom susretu grupe A današnjeg programa Norveška je savladala Španiju (27:24), tako da obje ekipe nakon dva kola imaju isto toliko bodova. Veronica Kristiansen sa sedam, te Nora Mork sa pet pogodaka su bile najefikasnije kod Norveške, dok su Alexandrina Cabral sa pet, te Marta Mangue sa četiri pogotka bile najučinkovitije kod Španije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi