Pobjede Španije i Mađarske

Kvalifikacije za OI u Londonu

Pobjede Španije i Mađarske

M. Maksimović

Selekcije Španije i Mađarske su nakon pobjeda ostvarenih u petak korak bliže Londonu.Španija je pobjedila Srbiju 30:27, dok je Mađarska slavila protiv Makedonije 28:26

Španjolci su u Alicanteu bili bolji od Srbije 30:27.Do pobjede je Španija došla u samoj završnici mini serijom 3:0. U domaćoj selekciji, pet golova je zabio Thomas. Srbiju je predvodio Ilić sa devet.

U drugom susretu ove grupe, Poljska je puno teže od očekivanog stigla do prve pobjede.

 

 

Alžir je vodio dva razlike na poluvremenu, ali su Poljaci imali jednu veliku seriju 9:2 kojom su otišli na 24:18 deset minuta prije kraja.Messaoud Berkous je postigao osam golova, Jurecki dva manje.

 

 

Makedonski navijači su kako se i očekivalo stvorili sjajno atmosferu u Švedskoj, ali to nije pomoglo njihovo selekciji u susretu sa Mađarskom. Mađari su slavili 28:26, pa su sda puno bliže Londonu od Makedonaca koji moraju igrati još protiv Švedske i Brazila.Carlos Perez na jednoj strani šest golova, Kiril Lazarov na drugoj sedam.

 

 

Brazilci su se dobro nosili protiv oslabljene Švedske sve do desete minute drugog dijela. Tada su domaćini poveli četiri, nešto kasnije i pet razlike koliko je i bilo na kraju 25:20.

 

 

U Varaždinu je bilo manje uzbuđenja.Hrvatska je sa 36:22 sredila Japan koji je nakon 30 minuta imao samo -2.Islanđani su na poluvremenu protiv Čilea imali pet golova prednosti, na kraju je završilo 25:17.

 

 

Grupa A:

ŠPanija - Srbija 30:27

Poljska - Alžir 28:27 

 

Grupa B:

Mađarska - Makedonija 28:26

Švedska - Brazil 25:20

 

 

Grupa C:

Hrvatska - Japan 36:22

Island - Čile 25:17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti