Počela sjednica UO-a Rukometnog saveza BiH

U prostorijama Saveza

Počela sjednica UO-a Rukometnog saveza BiH

Piše: S. Mlaćo Powered by:
U prostorijama Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine upravo je započela sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja će definitivno mnogo značiti za budućnost našeg rukometa.

Članovi Upravnog odbora danas su na velikom ispitu, s obzirom da će mnoge odluke vjerovatno i značiti da li će bh. rukomet nastaviti sa strmoglavim padom ili ćemo konačno ugledati svjetlo na kraju tunela. Pritisak javnosti je veliki, pa se željno iščekuje kraj sjednice.

Nedavno izabrani predsjednik RS BiH Amir Zahirović saopštio je da mediji ne mogu prisustvovati sjednici, te da će na kraju moći dobiti zvanične izjave.

Na Dnevnom redu danas se između ostalog nalazi imenovanje generalnog sekretara RS BiH, imenovanje Komesara/Voditelja ili Direktora lige, utvrđivanje prijedloga Odluke o broju klubova za sezonu 2107/18, donošenje normativno pravnih akata, određivanje sudijskih naknada za sezonu 2017/18, donošenje odluke o uvođenju elektronskih licenci, licenci klubova, trenera i igrača za naredni period, imenovanje stalnih komisija prema Statutu RS BiH, donošenje odluke o visini kotizacije za sezonu 2017/18....


Reprezentacija