Podmlađeni tim Gračanice uspješno otvorio novu sezonu

Podmlađeni tim Gračanice uspješno otvorio novu sezonu

Podmlađena ekipa Gračanice u premijernom nastupu u novoj sezoni Premijer lige BiH savladala je tim Lokomotive iz Brčkog rezultatom 36:27.

Najbolji pojedinac u domaćem timu bio je Osmanhodžić sa 8 pogodaka dok je kod gostiju Božić pogađao 7 puta. Sjajni su bili golmani na obje strane.

Ahmetašević i Avdić u domaćoj su ekipi imali ukupno 17 odbrana dok je gostujući golman Mihajlović upisao sam 17 odbrana ali je na terenu proveo svih 60 minuta utakmice. Ekipa Gračanice je sa dosta promijenjenim sastavom ušla u novu sezonu.

Prije početka susreta predsjednik Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona uručio je medalje i lopte polaznicima omladinske škole RK Gračanica koji su protekle sezone ostvarili sjajne rezultate i plasirali se u završnice federalnih i državnih takmičenja.

RK Gračanica - RK Lokmomotiva Brčko  36:27  (17:12)
Gračanica, SD Luke. Gledalaca: 500. Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (Novi Travnik). Delegat: Samir Suljević (Sarajevo).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Gračanica: Ahmetašević (11 odb.); Sarajlić, Spahić 3, Šaković 2, Mujačić 2, Moralić, Šuša, Alibegović 7, Saračević, Kovačević, Osmanhodžić 8, Avdić (6 odb.), Sumbić 4, Brđanović 2, Hamidović 2, Ilić 6. Trener: Mirsad Gopo.

RK Lokomotiva: Mihajlović (17 odb.), Rikanović, Purić 1, Hercegovac 1, Benić 6, Pucar 3, Gvozdenović 1, Božić 7, Ristanić, Mijatović, N. Ristanić, Petrović, Đurkić 3, Mešanović 1, Grab 4. Trener: Goran Vasić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.